MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

MEB, Öğretmenlik Meslek Yasası ve Milli Eğitim Akademisi’nde Değişikliğe Gitti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Yasası (ÖMY) kapsamında öğretmen atamalarında bazı sistem değişikliklerine gitti. Bakanlık, atama sürecinde artık Milli Eğitim Akademisi’nde bir eğitim sürecinin daha zorunlu hale getirilmesine karar verdi. Bunun yanı sıra, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) adlı öğretim programı ile eğitimde dinci/gerici anlayışı artıran bir adım attı. Bakanlığın bu uygulamaları, özellikle eğitimciler ve toplumun farklı kesimlerinden tepkilere neden oldu.

MEB, Milli Eğitim Akademisi’ni Yönetmelikte Güncelledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Resmi Gazete’de yayımladığı yeni Millî Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği ile önemli bir adım attı. Yayımlanan yeni yönetmelikle milli eğitim müdürlüklerinin ÖMY ve TYMM ile bütünleşik hale getirilmesi sağlandı. Bu kapsamda, Milli Eğitim Akademisi yönetmelikte yerini aldı. Değişiklikle, Millî Eğitim Bakanlığı Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde bulunan “Öğretmen yetiştirme ve geliştirme hizmetleri” kısmı çıkarılarak yerine “Mesleki gelişim şubesi” başlığı altında Milli Eğitim Akademisi eklendi. Bu sayede, milli eğitim müdürlükleriyle Milli Eğitim Akademisi arasında öğretmen yetiştirme süreçlerine yönelik koordinasyon sağlandı.

Din Öğretiminin Yaygınlaştırılması Görevi Eklendi

Yönetmelik değişikliği kapsamında, din öğretimi hizmetleri şubesinin görevleri genişletildi. Artık söz konusu şube, eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak, imam hatip ortaokullarında ve Anadolu imam hatip liselerinde hafızlık eğitimine yönelik çalışmaları yürütmek gibi görevleri de üstlenecek.

Related Posts

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Jennifer Lopez, Antalya’da sahne alacak: Bilet fiyatları belli oldu!

Bakan Tekin, öğrencilerle bisiklet etkinliğinde buluştu

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulda öğrencilere yönelik çeşitli eğitim etkinliklerine katıldı ve öğretmenlerle sohbet etti.

Sinan Poyraz öldü mü, yaşıyor mu? Sosyal medya fenomeni Mehmet Akif Sinan Poyraz kimdir?

Sinan Poyraz, sosyal medya dünyasında “Facia Üçlü” ekibiyle tanınan, Vine ve YouTube platformlarında çektiği absürt komedi videolarıyla milyonların sevgisini kazanan bir fenomen ve oyuncu. Adana doğumlu Mehmet Akif Sinan Poyraz, zorlu bir çocukluk geçirmesine rağmen enerjisi ve mizah anlayışıyla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. “Karışma Bende” gibi sinema filmlerinde rol alarak beyazperdede de adından söz ettiren Poyraz, son dönemde hakkında çıkan “Sinan Poyraz öldü mü?” iddialarıyla gündeme geldi. Peki, Sinan Poyraz kimdir, öldü mü, yaşıyor mu?

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

Derslerdeki başarısızlık ‘istismarı’ haber veriyor olabilir

Yapılan araştırmalar, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığının istismar edilmeleriyle bağlantılı olabileceğini, öğretmenlerin de istismar ve ihmal konusunda risk altında olan çocukları tespit edebilmek için eğitime ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. İstanbul Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Önleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, çocuk istismarının belirlenmesinde öğretmenlerin kilit rol oynadığını belirterek düşük akademik başarının bu konuda önemli göstergelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu’nun X (Twitter) hesabı kapatıldı mı, neden erişim engeli geldi? Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X (Twitter) hesabına erişim engeli getirildiği iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 8 Mayıs 2025 tarihinde yaptığı resmi açıklamayla, İmamoğlu’nun hesabından 24 Nisan 2025’te yapılan bir paylaşımın “suç işlemeye alenen tahrik” suçunu oluşturabileceği gerekçesiyle erişim engeli getirildiğini duyurdu. Peki, Ekrem İmamoğlu Twitter hesabı neden kapandı? Ekrem İmamoğlu’nun X hesabı kapatıldı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir