Mürver  , Herpes  (Uçuk)   Enfeksiyonunun Belirtilerini Nasıl Tedavi Ediyor?
6 mins read

Mürver , Herpes (Uçuk) Enfeksiyonunun Belirtilerini Nasıl Tedavi Ediyor?

Uçuğun belirtileri genellikle 10-14 gün içerisinde kendiliğinden kaybolur. Ev ilaçları ağrı ve rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olur. Herpes için mürver mükemmel bir antiviral ilaçtır. Denemek. İyileşme sürecini takip edebilecek doktorunuza mutlaka danışın.

Mürver Herpes Enfeksiyonunun Belirtilerini Nasıl Tedavi Ediyor?
Mürver ( sambucus nigra ) çok yüksek antiviral ve antioksidan özelliklere sahiptir. Aslında eski çağlardan beri soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi her türlü viral enfeksiyonun tedavisinde kullanılmaktadır.
Ayrıca her türlü sinüs enfeksiyonu, ağrılı iltihap, kronik yorgunluk ve alerjilerde de kullanılır. Mısırlılar ve Yunanlılar yüzyıllardır bu rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanıyorlar.
Mürver en güçlü antiviral doğal ürünlerden biri olduğundan, uçuk semptomlarını azaltmak için kullanımı açıktır.
Mürver meyvesi herpes virüsü üzerinde 3 farklı şekilde etki eder:

Herpes simpleks virüsünün çoğalmasını durdurur, böylece salgınınız daha az şiddetli olur. Ağrı ve rahatsızlık önemli ölçüde azaldığı için bu büyük bir avantajdır. Vücudunuzdaki herpes virüsünü tamamen yok edecek bir tedavi hala mevcut değil. Yani ağrıyı ve salgının süresini azaltabilecek her şey en iyi çözümdür. Mürver bu tarife çok iyi uyuyor.

Mürver, karotenoidler ve flavonoidler gibi antioksidanlar bakımından zengindir. Mürverdeki bunlar ve diğer birçok bileşik bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcı olur. Aslında vücudunuzdaki herpes virüsüyle baş etmenin en iyi yolu yüksek bağışıklığı korumaktır.

Yani salgının gerçekleşmesini beklemenize gerek yok. Herpes virüsünün vücudunuzda uykuda olduğunun farkındaysanız, salgının oluşmamasını sağlamak için bağışıklığımızı yaşamınız boyunca korumanız gerekir. Günlük diyetinize mürver ve diğer bağışıklığı güçlendiren gıdaları eklemek, gelecekteki uçuk ve uçuk salgınlarını önlemenin cevabıdır.
Mürverin antiinflamatuar özellikleri ağrıyı, şişliği ve iltihabı önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur. Bu acıdan büyük bir rahatlamadır.

Uçuklarda Mürver Nasıl Kullanılır?
Mürver genellikle olgun veya pişmiş olarak kullanılır, çünkü olgunlaşmamış çiğ meyve bulantı, kusma ve ishale neden olabilir.

Mürverin yaprakları ve sapları zehirli olabileceğinden dikkatli olmalısınız.
Herpes için mürveri aşağıdaki gibi alabilirsiniz:
1. Mürver Şurubu

Bağışıklığı arttırmak ve uçuklarla savaşmak için mürver tüketmenin en iyi yolu budur.
Neye ihtiyacın var:
Kurutulmuş siyah mürver
su
Kurutulmuş zencefil kökü tozu
Bal
Talimatlar:

4 su bardağı suyu bir tencereye dökün
Bir bardak kurutulmuş mürver ve bir yemek kaşığı kurutulmuş zencefil kökü tozu ekleyin
Kaynamaya getirin
Isıyı azaltın ve sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar 45-60 dakika pişirin.
Ateşten alıp soğumaya bırakın
Çilekleri kaşıkla ezin
Süzün ve bir kaseye dökün
Sıvı tamamen soğuduğunda 1 bardak ham bal ekleyin
İyice karıştırıp cam kavanoza doldurun
Buzdolabında saklayın
Bağışıklığınızı arttırmak için günde iki yemek kaşığı alın.
Herpes salgınının ilk belirtisini gördüğünüz anda, semptomlar ortadan kalkana kadar günde iki kez 2 yemek kaşığı alın.

Ayrıca marketlerden hazır mürver şurubu da satın alabilirsiniz.

2. Mürver Çayı

Mürver çayı çok ferahlatıcı ve bağışıklığı güçlendiriyor

Neye ihtiyacın var:
Kurutulmuş mürver
su
Zencefil kökü
Bal
Talimatlar:

Bir tencereye 1,5 su bardağı su ve bir yemek kaşığı kurutulmuş mürver koyun.
1 inç taze zencefil kökü varsa ince doğranmış parçalar ekleyin
Kaynatın
Isıyı azaltın ve 15 dakika pişirin
Ateşten alın ve kabul edilebilir sıcaklıklara soğumaya bırakın
İnce tel süzgeçle süzün
Bir çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın
Çayın tadını çıkarın
Uçuk salgını sırasında günde 2-3 kez içilir
3. Mürver Özü

Mürver özü, bu oldukça antiviral meyvenin konsantre bir sıvısıdır. Dozajlar için şişe üzerindeki etikete bakın ve doktorunuza danışın. Farklı enfeksiyonlar için farklı dozlar gerekir ve doktorunuz en iyi rehberdir.

Diğer İpuçları ve Önlemler
Bireyin bağışıklığı, uçuk salgını olup olmayacağını belirleyen önemli bir faktördür. İpuçlarını ve Önlemleri takip etmek, salgının önlenmesine ve salgın sırasında ağrı ve rahatsızlığın azaltılmasına yardımcı olacaktır.

  • Sağlıklı yiyecekler yiyerek, egzersiz yaparak ve stresi azaltarak bağışıklığımızı koruyun
  • Baklagiller, balık, hindi, tavuk ve bazı sebzeler gibi L-lizin bakımından zengin yiyecekler yiyin
  • Portakal, domates ve kırmızı renkli meyve ve sebzeler gibi antioksidan ve C vitamini içeren besinler tüketin.
  • Karaciğer, otlarla beslenen sığır eti, kabak çekirdeği, fındık, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler gibi çinko açısından zengin yiyecekler.
  • Şekerden, alkolden, paketlenmiş ve işlenmiş gıdalardan kaçının, asitli gıdalar ve L-arginin açısından zengin gıdalar buğday ve çikolatayı arar
  • Uçuğu olan birini öpmeyin

Özetle, kendine iyi bak. Uçuk tedavi edilemez ancak mürver gibi antiviral ürünler ve diğer birçok doğal gıda maddesi ile belirtileri azaltılabilir. Onları kullan. İlerlemeyi izlemek için doktorunuza da danışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir